Äntligen sommar....Eller?

Sol, värme, cykelglädje och vänner! Ja, nu kan man väl säga att sommaren äntligen är här! Jag älskar sommaren! Mina önskningar är många.


SÄTILA, 2021-06-19

Ja, nu kan man väl säga att sommaren äntligen är här! Jag älskar sommaren, det gör jag verkligen. Eller våren kanske egentligen ligger mig närmare om hjärtat. när allt vaknar.

Snön som smälter, vitsipporna, när man ser det gröna skimmer som syns på träden när löven kommer, fåglarna låter gladare och piggare.

Men även om jag älskar allt det där, de ljusa mornarna, de långa kvällarna, så hamnar jag ofta också i vårdepp. Har kommit på detta de senaste åren. Jag förstod det inte först. Jag som älskar våren och sommaren, hur kan jag tappa motivationen till alla utomhusaktiviteter? Jag borde ju bara cykla varje morgon o varje kväll.... Konstigt.

Jag tror det handlar om förväntningar och lite stress. Stress över att det är så mycket ja vill hinna med på denna korta tid, samtidigt som jag vet att jag inte kommer att göra det. Och framförallt inte i år. Jag har ingen sommarsemester i år, har jag tur så får jag den i september, p.g.a. situationen på jobbet.


Mina önskningar är många. Jag vill bland annat till Vadstena och cykla, och Motala.

Jag skulle vilja göra en längre cykling, och i år kommer jag försöka göra det.

Vätternrundan är flyttad till September, men jag vill helst inte cykla mitt i natten i september. Jag kommer göra home-edition i år igen, men hela rutten på en gång, inte uppdelad. Ska bara hitta en runda som känns bra här på hemmaplan. Hoppas på mycket sol och värme då.

Jag har en kompis i Ulricehamn, vi brukar ses ett par gånger i månaden och cykla ihop. Så himla roligt är det. På nationaldagen var det landsväg som gällde och vi utgick från Ulricehamn och cyklade till Torpa stenhus och fikade på Hofsnäs. En fantastisk dag, sol och värme, många cyklister på vägarna och riktigt god fika... Ni vet ju att fika är ett måste på cykelturen.

I år har jag utökat min cykelpark med en gravel, en Superior X-Road, vinröd med silvergrå text - älskar den! Så i år kör vi varannan pass gravel. Superkul!

I morgon är det dags igen och jag sitter här och myser inför tanken. Gravel står på schemat och vi fikar i Blidsberg, ni har säkert varit där någon gång och fikat. Det är ju det där stället där det ligger en å precis bredvid. Jag blickar tillbaka till april månaden

då planen var att vi skulle cykla påskhelgen, dock hade jag tyvärr testat positivt för Covid, så det blev inställt. Men, nu gäller det!

I morgon cyklar jag med min XLbiking jersey. länkar ifall ni vill se. Det känns bra och det är en förbannat snygg jersey med :) längtar till den nya kollektionen kommer ut.


Jag är så tacksam att jag har min kompis som ser till att jag kommer ut på lite längre rundor, för jag älskar det verkligen.


Min cykelpartner här hemma hinner inte följa med mig ut längre och här omkring har jag inga direkta cykelvänner så det blir mest solorundor. I perioder sviktar mitt självförtroende och då är det skönt med någon att prata med som förstår och har tid att lyssna. Det tror jag att vi alla behöver då och då.

Ha nu en fantastisk vecka! Midsommarvecka! Så härligt....men också lite stressande, men det är som det är med det :) Sanna.

___________________ Psst! Visst är den fin ?


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla