2021 partners - Medevi Sport. Bäst i test!

Ett av Sveriges mest inkluderande företag är mer än produkterna det tillverkar! Möt dessa underbara människor som bryr sig och vill erbjuda de absolut bästa lösningarna till sina kunder - vilka de bemöter med energi, kärlek och även glass!


MOTALA 2021-03-09

Lokala krafter som gör skillnad

En av ambitionerna vi har på XL Biking är att främja svenskt företagande inom sportsbranschen och mer specifikt cykelbranschen. Här måste det erkännas att uppgiften har inte varit lätt. Att inkludera alla cyklister oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder enligt lagen Lag (2014:958), anses fortfarande inte som en självklarhet hos många aktörer. Än är inte alla cyklister representerade i media, reklamkampanjer, och inte heller inbjudna till samarbete för R&D och produktutveckling. Därför känns det grundläggande för en bättre cykelkultur och angelägen för XL Biking att presentera partners som inte endast följer samhällets förordningar, men också ser, hör och förstår de individer och grupper lagen skyddar.

Det handlar om människor och bland det bästa som hände XL Biking i 2020 var att komma i kontakt med Medevi Sport gänget!


Vi har ställt några frågor till grundarna, Helena och Bengt så att ni får lära känna dem lite närmare.

Varför jobbar ni hos Medevi Sport?


Det som gör det så roligt att jobba på Medevi Sport är mötet med alla fantastiska människor som tar sig an stora utmaningar som Vätternrundan, Vansbrosimningen, Göteborgsvarvet, USA kust till kust, etc.

Den uppskattning, energi och kärlek vi får från våra kunder är värd hur mycket som helst. Det är ofta kunder söker upp oss efter genomfört lopp för att krama om oss och tacka för våra tips och bra produkter.

Det är oslagbart när du får en kram och kommentarer som: Tack för bra produkter! Ni räddade min Vätternrundan! Eller, tack det fungerade precis som du sa! Sådan kundrespons värmer i hjärtat.

Vi som brinner för cykling uppskattar också vårt partnerskap med Vätternrundan och att Medevi Chamoiscreme ”RumpRäddaren” (Bäst i XL Bikings långtidstest) utsetts till officiell Vätternrundaprodukt. Vi får också mycket energi från samarbetet med de ca 100 massörer som arbetar i alla loppets depåer. Där de, med våra produkter, ger service och stöd till deltagarna.


Hur vill du att kunden ska må/ Känna när hen använder Medevi Sports produkter?


Jag vill att kunden ska känna sig trygg med att de tillsammans med Medevi Sports produkter har bästa möjliga förutsättningar att genomföra den utmaning de bestämt sig för att ta sig an. Det ska kännas att nu kan de verkligen göra en maximal prestation.

Att produkterna dessutom är 100% ekologiska och förpackade på ett för miljön hållbart sätt, i förpackningar av bioplast eller återvunnet material, är också viktigt. Vi vill att det ska ge användarna en go känsla.

Prata fritt om Medevis etos, arbetsetik och filosofi.


Vi arbetar med nyttoprodukter som tack vare rätt innehåll och funktion gör jobbet. De ska arbeta med huden och stödja och förstärka hudens egen funktion.

Viktigt är också de ingående produktionsmetoderna, råvarorna och förpackningarna. Det gör att vi arbetar med ett hållbarhetstänk med resurseffektiv produktion, ekologiska ingredienser och förpackningar av förnybar eller återvunnen råvara.

Vi gör även vad vi kan i valet av leverantörer för att minska onödiga transporter etc. I valet av leverantörer och samarbetspartner är vi också noga med att de delar våra värderingar både när det gäller hållbarhet, barnarbete, fair trade etc.

Kort sagt optimal funktion med hållbara och etiska metoder.

Vi strävar också efter att alla i personalen ska kunna bidra efter sina förutsättningar. Till exempel har vi flera anställda med begränsade fysiska eller psykiska förmågor.


Varför stödjer ni XL Biking?


Cykling är trevligt och cykling är för alla. Ebbes och XL Bikings filosofi överensstämmer helt med vår i Medevi Sport. Vi har alla olika förutsättningar och utgångsläge. Att som XL Biking betona ett tillåtande och inkluderande förhållningssätt är så rätt. Det blir så mycket trevligare och bättre för alla om vi stöttar och uppmuntrar varandra.

Det här kan man tycka är självklart men vi förstår att det inte fungerar så i verkligheten. Vi har långt kvar till ett samhälle där vi accepterar varandra för de vi är. Därför känns det självklart att stödja XL Biking i deras viktiga arbete.


Tack för era fina ord! Ni är mer än produkterna, vad får man uppleva vid ett besök?


I vår butik på Medevi Brunn finns hela vårt sortiment av ekologisk hudvård. Du är välkommen att ställa frågor och provsmörja de olika produkterna för att hitta det som passar just dig, just nu. Förutom Medevi Chamoiscreme och aktivitetsliniment har vi ett brett utbud av ekologisk hudvård. Alltifrån ansiktsprodukter till bodylotions, hand- och fotkrämer, milda tvålar, massageoljor, läppcerat mm. Totalt ett 50-tal produkter.

Information om produkterna finns på vår hemsida/web-shop där det förstås går utmärkt att beställa det man behöver. (mer...)

I butiken serverar vi även glass sommartid, också ekologisk förstås. Vi erbjuder även naturliga hårborstar, en del kosttillskott, téer, chokladkakor, energibars med mera.

Medevi Brunn är Nordens äldsta hälsobrunn, grundad 1678. Det är ett perfekt stopp, året runt, om man behöver få en bensträckare när man passerar på Rv50 norr om Motala. Det är även en fin utgångspunkt för vandring på Östgötaleden som både passerar, men även har flera slingor här. Både en längre runda på dryga milen med delvis kuperad vandring, men även flera lätta och korta slingor runt området.


Är man intresserad av historia finns brunnsområdet med mycket att upptäcka till exempel högbrunnen, apoteksmuseum, lasarettsmuseum, värdshus mm. Sommartid spelar Medevi Brunnsorkester dagliga konserter i parken. Varje kväll på sommaren går även den traditionella Grötlunken med brunnsorkestern i spetsen.

Kort sagt i Medevi finns det något för de flesta.


Tusen tack för att ni tog tid att besvara våra frågor! Vi uppskattar partnerskapet och är säkra på att det ni gör gynnar alla cyklister!


Min personliga upplevelse med Medevis produkter är präglad av bra överraskningar. Efter att ha testat flertal Chamois cream (byxsalva) från olika tillverkare hade jag svårt att hitta en som lämpade sig för överviktiga cyklister och samtidigt var snäll mot huden. Som överviktig cyklist använder jag Medevis Rumpräddaren varje gång jag cyklar och den har gett mig möjligheten att cykla såväl korta som längre sträckor utan bekymmer. Dessutom har jag testat deras andra hudprodukter som gör att musklerna återhämtar sig på ett underbart sätt (och kanske även snabbare), snacka om SPA-känsla! Det gläder mig oerhört mycket att presentera dem för er läsare och följare! Nedanför hittar ni några användbara länkar. Tack för att ni hänger med XL Biking, Medevi och våra andra partners! Tillsammans skapar vi en bättre cykelkultur!

- Ebbe Silva

Grundare, XL Biking.


Powered by Medevi.

Rumpräddaren Medevi Sportpaket Allround

Medevi Ansiktspaket

Senaste inlägg

Visa alla