Adam Alsing - Hedersmedlem i XL Biking

Uppdaterad: maj 8

Adams bortgång berörde oss djupt, våra hjärtan, böner och positiva tankar är med honom och hans familj. Samtidigt öppnade han på nytt våra ögon och hjälpte oss på sitt sätt att fatta flera beslut.


VÄSTERÅS 2020-04-17

Vi visste inte... Vi hann aldrig

Allt var klar inför turen, Garmin uppdaterad med vägen till caféet, cykeln nytvättad och oljad, och den eviga mekandet med vinklar, höjd och skoklossar avklarad. Säsongens första längre tur skulle ske inom kort trots att det blåste fasansfullt mycket. Jag laddade med lite extra kolhydrater kvällen innan då satte jag mig med maten för att titta på nyheterna, chock.


Det var han, han som fick mig att le i bilen med "Vinn Adams pengar" även på de tråkigaste vägar; han som verkade ha så mycket gemensamt med mig med sina många påhitt och tokiga äventyr! Men, det är ju han, från "Sveriges sämsta bilförare", Big Brother, Mello, Arga Snickaren, förklarade jag förtvivlad till min fru som redan visste allt detta men lyssnade tålmodigt. Han som var bara några år äldre än mig (51) och vars fall fick mig att skrika "fuck Corona!". Idag fick jag reda på att Adam var även en entusiastisk cyklist... Jag hann inte bjuda honom till XL Biking... tror att han skulle ha gillat det. Vi skulle säkert vara hedrade om han hade blivit del av vår team. Vi hann aldrig, vi visste bara inte...

 

Cykelprofilen Adam Alsing - en XL Biking

Det var först när jag läst ett inlägg i Facebookgruppen "Vi som älskar landsvägscykling" att jag fick kännedom om att Adam cyklade. Inlägget hade en länk till en intervju i Cyklotekets online tidning och den finns att läsa här eller via länken i bilden "Jag och min cykel". Vilken inspirerande människa! Dessutom deltog han i flera motionslopp och älskade cykelsporten minst lika mycket som oss andra XL Bikers.


Hedersmedlem i XL Biking Cycling Team

Adam Alsing var en XL Biking, en stor cyklist som kammade många mil under hans bälte och vars liv och passion för cykelsporten kommer att inspirera många andra i vår community och andra världen runt.

Därför är det en stor ära för oss att göra honom till hedersmedlem i vår XL Biking Team och samtidigt officiell uppmuntrare.

Vi har flera uppmuntrare som ultracyklisten Omar di Felice och Triathlon-tjejen Janae Dixon, han från Italien och Hon från USA. Adam blir förste Svensken bland dem.


"What's the last word, what's the password? Anybody gonna say?

What's the last word, what's the password? Anybody gonna say?


Out in Heaven It's the lion laying down with the lamb

Yeah, in Heaven All dinosaurs look in the face of the angel man..."

(Victoria Williams)

Tänd ett ljus, nej - tänd en hel arena!

Cykelturen till caféet uteblev, jag kunde inte. Adams liv har öppnat mina ögon för mitt eget ansvar. Dock bestämde jag mig för att cykla till ett lugnare ställe, social distansering behovs verkligen. När jag tände elden tänkte jag på Adams familj och alla som hade förlorat någon

i kampen mot Covid-19. Jag riskerade en bön för alla, för dig och mig, för världen.

Det fick mig att känna som en droppe i havet, en tyst röst bland många som lider. Deras smärta är den största i hela världen och kan inte mätas med andras för den är just "deras". Jag har stor respekt för dem som går i denna långa vägen och hoppas att de hittar tröst och hopp någon gång under vandringen.


Ibland räcker det bara inte att tända ett ljus för mänskligheten, det känns som vi måste tända en hel arena! Adam har gjort det! Han fick oss att värdera livet bättre, att åtminstone följa regeringens Corona-rekommendationer under dessa märkliga och smärtfyllda tider i vilka döden tränger sig in som en oinbjuden gäst. Den förstör stämningen, men den kommer aldrig att ha sista ordet!

- Till minnet av Adam Alsing, människan, inspirationen, cyklisten...

Klicka här om du har frågor kring coronaviruset

Klicka här om du känner dig orolig på grund av coronaviruset


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla