Född genom elden - Berättelsen om Ember.

Det var kallt och det snöade. Tankarna snurrade kring att lägga av. Lite visste jag att en aning senare allt skulle förändras i en explosion av kreativitet.

VÄSTERÅS, 2021-06-24

Det plingade i telefonen, en vän från vår XL Biking community

såg min bild vid elden och textade ungefär såhär:

"Såg dig vid elden, du brinner för bra saker".

Bränt barn skyr elden, eller?

Det snöade, det var kallt, motivationen brast efter Corona pandemin och efter ett kämpigt år på diverse områden det var nära att jag gav upp. Jag bestämde mig för att trotsa kylan och gav mig ut på en cykelrunda. Jag behövde lite egen tid. Väl dit jag ville, tände jag en brasa, andades lugn och kokade lite kaffe. Jag försöker att alltid ta lite bilder, filma lite och föreviga stunden för att sedan motivera och inspirera mig själv, denna gång var inte annorlunda.


Hemma igen. Orkade inte kämpa emot en cykelkultur som stigmatiserar tjocka och icke-normativa personer. Jag får låta någon annan göra det, tänkte jag. Det plingade i telefonen, en vän från vår XL Biking Instagram community såg min bild vid elden och textade ungefär såhär: "Såg dig vid elden, du brinner för bra saker". Jag gick in på Instagram igen och såg alla XL Bikers, folk från hela världen, några som har också stigmatiserats men kämpar vidare och cyklar på sina egna villkor! Fick inspiration!

Vi brinner för bra saker! Och när min brasa var nästan borta väckte ni glöden inom mig igen! Det sägs att bränt barn skyr elden, denna gången dock exploderade kreativiteten och jag började genast att rita en tröja om det hela! Jag vill bära flamman på kroppen, det glöder från insidan och ingen ska ta min passion ifrån mig!

"The Ember" tröjan var född! Ember betyder glöd, och det symboliserar vår passion, och idet här fallet cykelpassion! Tröjan firar alla som står mot alla odds och vågar vara de personer de är! Ni inspirerar och motiverar! Ni brinner från insidan och sprider varm energi och passion! Jag överdriver inte när jag säger att ni är mina hjältar! Tack för att ni delar bilder, stories, videos och inlägg i sociala medier! Det gör skillnad!

En levande symbol här och nu.

Carl Jung, den kände psykologen skrev ofta om vitsen av symboler i olika kulturer. Han menar bland annat att symboler är länkar, även de som inte har någon mening i sig själva. En sådan symbol är vår Ember, den ska få mening av var och en som bär den och väljer vad den ska länka till! Viktigaste för mig som designer är att du ger den din speciella mening, att den känns betydelsefull för dig - det finns inga regler. Dela gärna din mening med vår community, något mycket spännande kan föddas! Tack för att du är en levande symbol här och nu! Ditt liv räknas! Dina drömmar med! Ge inte upp! Inget få ta din glöd från dig! Med varma och vänliga hälsningar, Ebbe Silva XL Biking.

_______________________________________ Embern kan förbeställas (preorder) här. Storlekar S-8XL.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla