Fika- nästan viktigast under cykelturen!

När jag ska ut och cykla är det mycket som ska planeras. Vart cyklar vi? Hur långt? Höjdmeter? Gorunda, dvs lugnt tempo, eller kör vi hårt, men framförallt, VAR fikar vi???


Vår nyaste skribent Sanna "Ironwoman" Josefsson berättar.


För en del är fikan inte viktig, det finns till och med dom som inte fikar (jättekonstigt) men jag tycker det är trevligt. Är man några stycken som är ute så är det inte så lätt att prata med varandra, och ligga mer i bredd än nödvändigt försöker man ju undvika, så fikapausen är ett bra sätt att få snacka av sig. Cyklingen ska ju vara ett trevligt sätt att umgås tycker jag, såvida om inte ligger i hårdträning, då får man kanske fika efteråt 😊Om du är i närheten av Hyssna, Marks kommun någon gång så tycker jag att du ska besöka Blommigt och Prickigt. Ett otroligt mysigt cafe där dom bakar allt från grunden, där kan du även äta lunch, och har du stora ryggsäcken med dig kan du köpa blommor till trädgården eller inredning.


Alexandra Borg, som driver blommigt och prickigt berättar:


"Blommigt & Prickigt är ett café med eget bageri som bakar allt från grunden. Vi är noga med valet av våra råvaror och köper så mycket vi kan närodlat."

Alexandra berättar vidare; “Vi har en stor uteservering och nu under Corona har vi även en uteservering i trädgården. Våra kunder uppskattar vårt hantverk och vi håller även på att utveckla vår restaurangavdelning.

I dagsläget har vi dagens lunch mån-sön och även en cafemeny med god vällagad mat. Kött och fågel är alltid svenskt. Målet är att utveckla restaurangavdelningen till att även i framtiden kunna ha öppet kvällstid.”Personligen tycker jag att man ska ta en sväng dit, deras bakverk är riktigt riktigt goda, och det finns plats om man är ett större gäng. Denna uteplats är fantastisk!!!Jag hoppas att ni alla cyklister, stora som små får många fler mysiga cykelrundor, och upptäcker smultronställen och cykelfik i sommar och höst! Passa på!


Text: Sanna Josefsson.

Hej på er alla läsare!

Susanne heter jag, men kallas för sanna. Jag tänkte bara slänga in en liten presentation för er som inte läst blogginlägget om mig😊


Jag är 48 år, bor i Sätila, Marks Kommun där jag har man och 5 barn. Jag ska precis börja läsa till specialpedagog, otroligt spännande.


På fritiden håller jag på med träning, mycket träning. Cykel, löpning, simning, styrketräning och är med i Team XL Biking. Tänkte även hoppa in och göra lite blogginlägg här. Hoppas ni gillar det!


XL Biking arbetar för att öka social inklusion och integration av alla cyklister som känner sig bortglömda av cykelbranschen och cykelmedia.


Vår community i sociala medier vill normalisera bilden av en cyklist och välkomnar alla som vill vara med. I dagens Sverige och globalt mobbas man fortfarande för att vara överviktig och cykla, för att ha funktionskläder på sig, och diskrimineras i affärerna för att vara "tjej" eller "inga riktiga cyklister".


XL Biking vill bjuda cykelbranschen till samarbete och motverka dessa fördomar och informationsbrist genom att hjälpa skapa en bättre cykelkultur genom att vara "aktiva med det positiva, inte militanta med det negativa".


Stöd gärna vårt arbete genom att handla i vår shop - Tusen tack! SHOP: XL Biking

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla