Gör mer av det du tycker är roligt!

Uppdaterad: 9 dec 2020

Jag tog en sväng och besökte Urban Bike Wear medan jag var i Stockholm för en intervju. Vi fortsätter att lära känna cykelaffärerna i Sverige, denna gång med en speciell känsla av passion och engagemang.


STOCKHOLM/ VÄSTERÅS 2020-02-17

Photo: Urban Bike Wear.

Det hela började när jag satt uttråkad hemma efter att ha letat överallt på nätet efter ett par cykelstrumpor som var roliga att cykla med och matchande till min gul Pelago Stavanger Outback cykel. Jag gillar inte att stressa när jag cyklar, visst är det kul att jaga KOMs och sträva efter personliga träningsmål, ja det tycker jag med. Dock är det lätt hänt att mitt i kampen för en bättre själv, ett bättre resultat, eller även någon conversation starter på fiket eller sociala medier, man glömmer bort att det är roligt att cykla.

Hm, Urban Bike Wear... Jag klickar på länken...Cinelli, Genesis, custombygge, hjulbygge, Johan fixar!

Tänker på kunden


Jag hittade det jag behövde och surfade vidare på affärens hemsida. Lite visste jag att Genesis, Cinelli och andra trevliga märken hade hittat ett hem i Sverige, jag gillar att dessa märken satsar på högkvalitativ stål för deras cyklar och materialet passar oss XL Cyklister utmärkt! Jag var "illa tvungen" att åka till affären och se dem "live"! Väl på affären bekräftades känslan jag fick när jag besökte hemsidan, här andas det kvalité och lifestyle, men hur var bemötandet?

XL Biking fortsätter att besöka olika butiker på hemmaplan och i utlandet i samband med jobbresorna. Målet är att uppmuntra andra överviktiga cyklister att besöka fysiska affärer och får en fulländat upplevelse som cyklist. Det är klar att det går att handla på nätet, absolut! Men, jag tycker att känslan av gemenskap, tillhörighet, delaktighet och inklusion upplevs också (om inte bättre) när man får prata IRL med likasinnade, och kanske ta en kopp kaffe med affärens ägare och medarbetare medan man pratar hojar - så klart!

"Vi satsar på kvalité från början och hjälper kunderna att göra samma val. Även våra verktyg håller en högre standard för att inte skada kundernas cyklar eller cykeldelar."

Berättar en stolt Johan Karlsson och visar mig skillnaden mellan hans nyköpta japanska verktygen och övriga av en viss populär märke. Jag märker att cykelkläderna på affären är oerhört väl kurerade och att Johan testar en hel del själv innan han bestämmer sig vilka märken får finnas i sortimentet.

"Urban Bike Wear började mycket liten, nu säljer vi till kunder i olika länder i världen. Personalen är dedikerade, och vi tycker att det är det är kul, givande och roligt att göra det vi gör. Högre kvalité kostar kanske en aning mer, men hur kul är det att vara en passionerad cyklist, oavsett storlek, med prylar som inte håller?"

Svaret vet vi på XL Biking, då vi utför tester åt olika märken (blir fler i år) och även privat har råkat ut för billiga lösningar som blev dyra till slut. Därför säger vi att det kan löna sig att hitta just din personliga lösningen tillsammans med en cykelaffär man litar på!


Jag fick hänga med när Johan tog emot tre kunder, två nya och en gammal bekantskap. Jag giller människor som lever som de lär, och Johan är inget undantag. En duktig och ärlig säljare, det var nära att jag blev sugen att köpa hojen han visade killarna så bra var den! N+1 någon?Varför 4/5 XLBikings ?


Vi kan med glädje rekommendera Urban Bike Wear. Här bemöts XLBiking med empati, hade möjlighet att vara både aktiv och delaktig, fick bra råd om diverse ämnen och material, och upplevde inga som helst fördomar mot överviktiga. Underbart! Enda anledning att de får 4/5 XLBikings är att det inte fanns några kläder i våra storlekar, dock då detta är en relativt ny marknad, hänger affären gärna med när tillverkarna gör det- men då ska det vara kvalitetskläder, säger Johan. Det gillar vi skarpt på XL! Med bra kvalité, utmärkt och engagerande entreprenörskap och lika bra kundbemötande som hos Urban Bike Wear kommer vi XL cyklister definitivt att kunna göra mer att det vi tycker är roligt - längre!


Stora, runda och vänliga hälsningar! Ride with pride! Ebbe - en överviktig cyklist.

Besök gärna XLBikings shopSpreadshirt och hjälp oss starta en klädkollektion för överviktiga. Shopsidan finns här på bloggen med. Tack så mycket!0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla