Håll cykelsverige levande

Uppdaterad: 9 dec 2020

I tider av Corona, ekonomiska kriser, intolerans, högerextremism och andra sjukdomar är det viktigt att fortsätta att lyfta upp och belysa det som är bra.
Torsdag morgon. Den kalla luften trotsar våren och påminner om vinterns olyckliga dagar utan varken snö eller sol. Efter drygt en och en halv mil på landsväg hörs det grusets välkomnandet i form av det bekanta knastrande ljudet under däcken. Huvudet snurrar med gårdagens informations överflöd om Corona viruset, marknader i kris, panikartad reaktioner i diverse land och spekulationerna om framtiden envisas att öppna dörren åt ångesten och dess handmaid: oron! Jag hade bestämt mig att packa min frukost och cykla till skogen, eller någonstans nära vattnet i sökandet efter bättre tankar!Jag kunde ha tagit bilen dit, kunde ha sparat tid, dock hade det inte haft samma effekt. Det har pratats tidigare om flykt-och kamprespons när man upplever stressiga situationer. Min har alltid varit kamp, men allt har en gräns, jag lär mig att fly för att kämpa bättre. Visst kunde jag fly med bilen, men kroppen krävde kampen, aktiviteten och, ja - överviktiga känner också det! Cykeln tillfredsställde båda behov och jag kände mig komplett! Redan innan jag kom dit jag ville hade hjärnan hittat möjligheter och lösningar och jag fick positiva tankar. Vi måste hålla cykelsverige levande! Jag bestämde mig för att cykla den morgonen, och det var precis vad jag gjorde! Jag vann över demonerna, fördomar, prognoser och dåliga nyheter och fick kraft för att söka bättre alternativ.

Jag använde Ikeas "stabil" ånginsats som friluftskök. Den funkade kanon!

Cykeln är miljövänlig, hjälper att utlösa endorfiner som gör att vi mår bra, är ett hållbar alternativ till samhället och världen, och i dessa dagar då flygresandet blir alltmer problematisk är cykelsemestern på hemmaplan en möjlighet att bidra till den egna hälsan, landets ekonomi (många gårdsbutiker, caféer, gårdar och mindre affärer skulle säkert uppskatta några besökare - mindre än 500 åt gången ) och att hålla livet igång. Än finns det möjligheter! Det är klart att man ska följa regeringens rekommendationer och hänvisningar vad det gäller spridning av Corona sjukdomen! Samtidigt måste vi använda och utlösa vår kreativitet för att inte insjukna inombords!


Ljudet av fåglarna, vattnet, vinden och en kopp kokkaffe hjälpte att rensa tankarna.

Jag pratade med XL Biking Cycling teamet igår och det fanns en viss frustration när vi fick veta att olika evenemanget och motionslopp vi såg fram emot hade blivit inställda. Från näven i bordet, domedagen prognoser för andra liknande evenemang, ångest (talar för mig själv nu) till en liten vibe av negativism uttryckte vi medans vi skrev på Instagram, men sedan kom vändningspunkten! Det började att pratas om att hitta på ett eget lopp (om vi är friska) att träffas och cykla själva (vi är 5), diskussionen fick en ny ton och det var tal om fikastopp och våra fina teamtröjor, plötsligt dök en uppsjö av emojis och positivitet upp som nästan fick mig av gråta av glädje!


Mer än tusen ord.

Vi måste hålla cykelsverige levande för vår egen och landets skull!


Vilka vi? Vi som cyklar, vi som bloggar om cykellivet, cykelbranschen, cyklister, cykelprofiler, media, cykelmedia, vi som har passion för cykling och är sjuka av cykelglädje! Tänk om vi smittar andra!


Jag kommer att länka till några cykelbloggare som är mycket bättre än mig och kan säkert inspirera er! Vi måste enas och bekämpa dessa tuffa tider vi lever i med positivitet, information, inspiration, motivation och initiativ - tro, hopp, kärlek och mycket vetenskap och kunskap om det som händer runt omkring oss och i världen. Alla kan hjälpa till. Följ regeringens rekommendationer, håll koll på nyheterna, se till att inte smitta andra förutom med cykelglädje!

Länkar till himla bra och inspirerande cykelbloggar Cykelkatten

Magnus Lagher

Velonavia

Cykeltokig

Helena Enqvist

Goodlegs


_______________________________________


Besök gärna vår shop och stöd vårt arbete - tusen tack!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla