Sponsra en överviktig cyklist?

Uppdaterad: 9 dec 2020

Vi söker cykelpartner inför 2020 och kollar cykelkulturen i Sverige. Vem skulle våga sponsra en överviktig cyklist?


Affärer, märken, cykeltillverkare, cykelindustrin i allmänhet har fyllt cykelkulturen med bilder av vältränade kroppar och långa smala cyklister samt bidragit till en idealbild som skiljer sig från det vardagliga och ibland skapar oro och ångest bland en stor del av populationen som faktiskt cyklar och har annat än cykelmodellernas kroppar.


Inkludering i marknadsföringen är en växande tendens inom modevärlden.

Nike, till exempel, har lyckats stort med inkludering och större variation. Men, varför ska cykelvärlden nästan alltid vara sist att hänga med?

Cykelpartner 2020 - Ett socialt experiment


XL Biking har besökt olika affärer och skrivit till några märken i Sverige och Norden med förslaget om cykelpartnerskap. Vi vill utvidga bilden av en normal cyklist, bredda ut perspektivet inom cykelkulturen och bidra till att fler känner sig välkomna in i cykelsporten som likvärdiga, jämbördiga utövare. Det finns utrymme för fler och många kan cykla med stor fördel för den egna fysiska och sociala hälsan. Varför begränsa cykelsporten? Är industrin så girig att den vägrar att tillverka produkter till ALLA cyklister? Är ledarna så trångsynta att den enkla bilden av en glad överviktig cyklist anses hotande för verksamheten? Är det så farligt att sponsra en överviktig cyklist? Fortsättning följer!

XL Biking arbetar för en mer demokratisk, tolerant, icke-diskriminerande, jämställd, inkluderande och öppen cykelkultur. Du kan göra skillnad: cykla, posta på Instagram och sociala medier. Du är vår inspiration!

Resultatet kommer

Under min tid som juridikstudent på högskolan var

bemötande ett särskilt intressant studieområde både i vad det gäller sociala myndigheter och

konsumentlivet. Så i alla samtal med affärerna

märkena och tillverkarna gjorde jag en enkel

bedömning av detta. Alla förutom en känd

cykelkedja bemötte oss med respekt, entusiasm,

cykelglädje, stort intresse, underbar kundtjänst och

trevliga förslag.


Skulle de våga sponsra? We will see...


Är du och din affär / märke intresserad av bidra till en bättre cykelkultur i Norden?


Tveka inte, ta kontakt med oss på xlbiking@gmail.com och bli vår 2020 cykelpartner! Vi befinner oss i en spännande stund i vilken flera kontakter knyts och drömmen om att placera Sverige i världens cykelkarta knyts ihop med stöd av samhällsaktörerna och företagskonsulter.


Det är kul att cykla! Hjälp oss bidra till att flera gör det! Tusen tack! Vänliga, stora, runda, entusiastiska hälsningar, - Ebbe Silva

XL Biking.
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla