Upp och hoppa!

Uppdaterad: maj 8

Att vara en XL Biking innebär också målmedvetenhet, ansträngning och utmaningar - vi har plats för alla och var och en får röra på sig hur de tycker är bäst!


SÄTILA 2020-11-01

Bild: My Josefsson / Instagram: @mylinneas

4 veckor med coachen

Nu var det ett tag sedan jag gjorde ett blogginlägg. Det är alltid, eller oftast mycket omkring mig och dessa 4 veckor har jag praktiserat. Jag läser ju just nu till specialpedagog och praktiserar på ett behandlingshem. Mycket intressant och något jag kan tänka mig att arbeta med i framtiden.

MEN!! Jag har också kört med min nya coach, David Haroun i 4 veckor, inne på den 5:e veckan och wow!! Vilken kille. Har lärt mig så mycket!! Jag har gått ner 4,5 kilo, tappat 14 cm i midjan bland annat. Men framförallt håller jag på att lära mig att lyssna på mig själv, min kropp och mitt huvud.


Bild: My Josefsson / Instagram: @mylinneas

Ett bra verktyg som inte skrämmer

Jag har lärt mig att se vågen som ett bra verktyg och inte triggas av den, jag väger mig varje morgon, innan frukost. Efter 7 dagar plussar jag ihop alla vikter och delar med 7, på så sätt får jag en rimlig snittvikt. Superbra. Dock, i början tyckte jag det var skitjobbigt!! För någon dag hade jag gått upp å någon dag gått ner. Men sådant är ju livet, man har inte en statisk vikt.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain
Bild: My Josefsson / Instagram: @mylinneas

Bike, swim, run, repeat

Träningen då? Jo den flyter på. Jag ska vara ärlig och säga att jag tränar inte mycket ute nu… jag är lite av en solkskenscyklist/löpare. Men, jag använder mig flitigt av Zwift och snittar ungefär 10-12 mil cykel och 2 mil löpning varje vecka, och däremellan simmar jag 2 gånger och styrketränar 2 gånger i veckan. Man kan säga att så väldigt mycket socialt liv finns inte, men jag trivs. Jag älskar känslan det ger i kroppen efter ett häftigt träningspass. Tycker det är så jäkla roligt att gymma nu med. Jag kan nu äntligen köra knäböj !! Mina knän är också en del av att det känns så himla bra just nu. Ingen smärta!! Wohoo!! Tänk vad jag har kämpat med detta, nästan i ett helt år har jag gått med ont. Och marklyft går också bra efter ett långt uppehåll. Drog 102, 5 kilo förra veckan och är nöjd med det. Det är inte mitt max, men sakta men säkert kommer jag dit igen!!


Bild: My Josefsson / Instagram: @mylinneas

Folk har sagt till mig, sluta träna nu, du förstör dig, du kanske aldrig kommer kunna gå, kroppen behöver vila, osv, osv. Tänk om jag hade lyssnat?! Vad hade hänt? Ja inte hade jag tappat 5 kilo i varje fall. Tvärtom, jag hade gått upp 5 kilo och fått ännu ondare. Jag är glad att jag litade på mig själv!!


Hindren blir möjligheter

Jag har börjat fundera på vad nästa mål ska bli, efter 70.3 i Jönköping… Blir det kanske en svensk klassiker? Jag vet inte, det är ju det här med skidor… har inte stått på skidor på typ 35 år, eller blir det Ironman full distans? Jag är nog mest sugen på en full Ironman, men det kommer kräva sitt arbete!! Och att jag får vara stark och frisk.


Att röra på sig: ett medvetet val

Jag tänker mycket på det här att välja vilket liv man vill leva…Det står ju var och en fritt att välja, men det jag kan reagera på är att en del verkar så negativa till att välja hälsa. Att jag på något sätt är en underlig person som räknar mina kalorier, tränar många timmar i veckan, att jag kanske inte tittar på tv på 2-3 veckor. Men det är nästan ingen som tycker det är konstigt att varje kväll slötitta på tv, dricka vin eller annan alkohol flera gånger i veckan, att alltid hitta på ursäkter till att inte röra på sig, att välja McDonalds eller pizzerian istället för att laga egen mat.

Varför är det konstigt att välja hälsa? Jag vill kunna hålla på med träning hela livet, och faktum är att vi rör oss för lite i detta land. Vad tycker ni?

Folk säger att jag kan inte gå ner i vikt, fastän jag rör mig och äter jättelite, det har nog med klimakteriet att göra, men så är det inte. Just nu finns bara en väg att gå, och det är att räkna kalorier, för många gånger så underskattar vi vad vi äter och överskattar vår träning. Så är det, bistra sanningen.


Naturligtvis så finns det de som har låg ämnesomsättning, särskilda betingelser och medicinering som försvarar resan, helt förståeligt, men en stor del använder sig av ursäkter, för det är jobbigt att gå ner i vikt. Dock gör vi oss själva en tjänst om vi fortsätter att kämpa. Glöm inte det!!

Så upp och hoppa, välj att vara aktiv varje dag!!Du kommer tacka dig själv längre fram!! Och vill du vara extra kaxig, anmäl dig till ett motionslopp, ha ett mål!! Och KÖÖÖR!!! 😊

- Sanna Josefsson

För XL Biking.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Juli 2021

Pedal harder