2021 partners - Vad betyder "Sigr"?

Uppdaterad: apr 30

Alla, oavsett storlek och vikt, har rätt att cykla på egna villkor. Men, när cykelvärden envisas att förbli snäv och begränsande är det få som lyssnar på större cyklister. Ändå finns det rebeller, undantag - och de är så himla bra!


VÄSTERÅS 2021-02-16

Dags att presentera en av våra partners för 2021. Vi tar oss hela vägen till Umeå och berättar om Sigr - ett äkta Skandinaviskt klädmärke.

Victory - Seger

Jag minns fortfarande XL Bikings första dagar, jag hade bestämt mig för att börja cykla på allvar och på så sätt förbättra min svikande hälsa; lättare sagt än gjort! Inte för att det var svårt att cykla, nej för all del, cykelsporten har alltid varit en passion för mig och det var det första jag tänkte på när jag beslöt att motionera mera! Dock, var det nästan omöjligt att hitta cykelkläder med bra design och i rätt storlek för en XL cyklist som mig. Ok, det hjälper inte att man själv är f.d. tecknare och har en förkärlek för konst och design, ribban sitter hög. Så, jag började att ringa runt (ja, oldschool, jag vet...) mejla och samtala med olika märken med frågor som: varför tror de inte att större folk cyklar? Sigr var bland de första vi kontaktade och som dessutom svarade positivt!

Innan vi går vidare vill jag säga att jag får inte betalt för att skriva om Sigr. Jag gör det för att det är otroligt svårt att få cykelbranschen att lyssna på större cyklister med respekt och här i Sverige visar det sig vara inget undantag. Det känns angelägen att berätta för vår XL Biking community att det finns ett fåtal märken som vågar att lära sig tillsammans med oss och omfamna framtiden med ett leende.

Ordet "Sigr" betyder seger och visst var det en stor seger, en riktig victory för oss att bli sedda, hörda och tagna på allvar av ett klädmärke.

Tankeläsare?

Det var nästan 4 år sedan jag satte hemma och läste om The Sigr Revolution på Sigrs hemsida. Att verka för jämställdhet inom cykelkulturen, att tillämpa demokratisk och hållbar design och dessutom "genderless", att jobba för att sprida cykelglädje åt alla och det med kläder inspirerade av den skandinaviska naturen - Shut up and take my money, tänkte jag! Vart skriver jag på? Läser de tankar också? Tänk om större cyklister sågs av alla andra som riktiga cyklister! Föreställ dig en cykelvärld i vilken vi kunde hitta inte bara kläder i större storlekar, men också en gemenskap av likasinnade som inte dömde andra för storlek eller vikt! Förespråkar Sigr verkligen dessa värderingar eller är det bara snack, manipulativa marknadsförings gimmicks eller dylikt? Dags att sätta de på prov! Nej, Sigr läser inga tankar, men dem lyssnar - en beundransvärd förmåga!


XL Sigr?

Jag mejlade, ifrågasatt, bad om att få kläder att testa, köpte några sticken, testade olika samarbetsformer, vissa fungerade inte alls! Oavsett hur det gick, jag hittade inom Sigr människor som brann för cykelsporten och design minst lika mycket som jag gjorde och då kom utmaningen: skulle de våga utveckla och producera större storlekar så alla cyklister kände sig inkluderade? Var det mycket att begära? Är inte det jämställdhet? Svaret kom i form av ett stort "ja" och en fråga om folk i vår XL Biking community skulle ställa upp och hjälpa till! Helt otroligt! Vad? Vänta nu, ett märke vänder sig till oss? Ja, Sigr var faktiskt de första som ville samarbeta på den nivån!


Resultatet blev kollektionen "Explorer" i storlekar 3XL-5XL som numera finns för både män och kvinnor hos dem!

"See me, feel me, touch me, heal me...

Listening to you I get the music Gazing at you I get the heat Following you I climb the mountain I get excitement at your feet

Right behind you I see the millions On you I see the glory From you I get opinions From you I get the story"

(Tommy - The Who - )

Avatar

Nu var frågan omvänt, som ett seriöst märke ville Sigr satsa ordentligt och lämna godtyckligheten åt andra som endast eskalerar upp befintliga klädesplagg utan hänsyn till cyklisternas riktiga behov, då var det min och XL Biking communtyns tur att besvara på flera mejl och frågor. Kollaboration på allvar! Sigr forskade, testade, skapade prototyper och jag fick även en Avatar! Snacka om att minska klimatpåverkan!

Explorer Jerseys. Bekväm för alla som ska börja cykla!

Vad betyder Sigr för dig?

För mig personligen är Sigr en bro till oanade möjligheter. Det betyder också att det finns hopp inom cykelkulturen, människor som bryr sig om alla cyklister inte endast eliten. Dessa rebeller håller nycklarna till en bättre framtid för alla som cyklar, de dikterar inte som en del av cykelbranschen gör, de är som omens, vägvisarna som pekar mot bättre dagar och ett möjligt liv. Man kan aldrig underskatta de biopsykosociala effekterna av bra design, kläder och budskapet båda skickar till omvärlden. Allt är inte frid och fröjd, Sigr har ännu inte haft större cyklister i sina reklamkampanjer,

men de kommer dit så småningom. Sigrs riktiga seger i min uppfattning är att de säger vad de är och är vad de säger, och att de behåller en fantastisk förmåga att koppla människor kring viktiga och roliga frågor inom cykling!

Sigr har ännu inte visat större cyklister i sina kampanjer, men de kommer dit så småningom

Vi på XL Biking är mycket stolta att ha kvar samarbetet med Sigr, och oerhört glada att visa mer av dem till vår community. Vi har nu olika länkar till deras hemsida här på bloggen, och vi hoppas att fler och fler upptäcker deras produkter och hittar tillbaka cykelglädjen precis som vi gör varje gång vi har ett Sigr plagg på! Ebbe Silva

XL Biking - Heavy and rolling Sigr Ambassadör.

_______________________________ Nästa vecka: Pelago, what's in a name?0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla