Velospeed Bikecenter blir XL Bikings Local Bike Shop (LBS) 2020.

VÄSTERÅS 2020-01-27

Relationer är allt, och XL biking vill gärna att varje överviktig cyklist ska hitta en LBS de kan lita på. Det ska kännas tryggt och bra att handla och serva våra cyklar!


LÄGET ÄR BRA FÖR ÖVERVIKTIGA CYKLISTER


Cykelvärlden förändrades på allvar när fenomenet "Gravel Bikes" anlände. Mer än en trend dessa cyklar fyller en lucka som kan vara svaret för överviktiga cyklister som söker en cykel som lämpar sig till motion, pendling, träning, vardagsbruk, lättare stigar, landsväg och grusvägar! Tåligare än vanliga landsvägscyklar och lättare än Mountain Bikes, grushojarna har räddat mitt liv från flera hälsoproblem! Nu återstår bara en sak: att våga ta sig till affären! Vi överviktiga har ofta handlat cykelprylar på nätet, men att köpa cykel på nätet kan vara en dyr affär om man inte har tillräckligt kunskap om sina egna mått, cykelns geometri, grundläggande bike fit, gällande priser för komponenter, typer av bromsar, vilka fälgar håller bäst för ens vikt, ja allt som en bra cykelaffär med kunnig personal kan lösa tillsammans med en. Inget fel med att köpa cyklar på nätet, det går utmärkt, dock påstår jag att det kan inte mätas med att ha en bra relation med en cykelaffär man kan lita på! (Läs gärna vår artikel om bemötande hos flera LBS.)

RÄTT CYKEL FÖR UPPDRAGET


Som gruscyklist har jag naturligtvis blivit frestad flera gånger att slänga in hojen på små och leriga MTB stigar i skogen. Det gick inte fort och cykeln "klagade" lite. Det var roligt, men det kändes efteråt. Min gravel bike funkade och kämpade med bravur uppför och nedför, men jag kan bara ana hur mycket bättre hade det varit med en riktig Mountain Bike istället! Efter några samtal med grabbarna på Velospeed insåg jag att om man vill bestiga skogsbackar, rötter, rock gardens med vassa stenar och några plötsliga droppar med tveksamma landningar blir det säkrast på en MTB! Cykelvasan någon?


"Det gäller att veta hur man vill cykla och vilket

underlag man känner sig bekväm med. Många

anser att MTB bjuder på en rolig och tuff

träningsform som kan ge bra teknik och balans,

man blir en bättre cyklist helt enkelt"

Sade Tomas Petterson som jobbar på Velospeed

och även leder vissa MTB grupper som träffas på

affären. Tomas har stor erfarenhet av Bianchi

Cyklar, både MTB och Landsväg, och pratar gärna

träning också!UPPSKATAD AV CYKELKLUBB

VCK, Västerås Cykelklubb, har nyss haft sin klubbkväll på Velospeed tillsammans med klädleverantören Bioracer.

Samarbetet ledde till oändliga möjligheter att prata cykel och Velospeeds ägare, Reza Nazari, såg till att klubben fick bra erbjudanden och utomordentlig service. Som bloggare fick jag möjlighet att följa Reza under ett samtal med en kund som tillhör klubben om Bianchis nya landsvägscyklar - och visst blev jag sugen på att testa dem!


Vi är glada att har hittat Velospeed här i Västerås och ser

fram emot året med dem. Det känns tryggt att ha en LBS

som bryr sig och vill göra allt för att hitta bra lösningar

tillsammans med kunden. Kör gärna förbi och lär känna

dem, dela gärna deras länk: VELOSPEED och gilla dem på

sociala medier. Ingen LBS funkar utan kundens stöd! Har ni lyckats hitta bra cykelaffärer? XL Biking ta gärna

emot tips och lyssnar på din erfarenhet av dem.

Hör av dig, din feedback är viktig och uppskattas!

Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride!


- XL Biking.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla