XL Biking MTB - Dagbok av en nybörjare 10, Sala Silvergruva.

Uppdaterad: jul 1

Roligt, spännande, delvis krävande, men inte skrämmande! Knektleden bjuder på kul cykling i unik miljö! Definitivt värt ett besök!


VÄSTERÅS, 2021-06-26.

Variationer som sätter tekniken på prov

Min MTB resa måste utvecklas, tänkte jag. Jag kan inte sitta här och vara rädd för svårare terräng och större utmaningar. Nu har jag cyklat en del och känner att hemtrakterna är roliga men också jobbiga. Vi har ett nytt spår i stan, det är blått men saknar flow, samt är rätt så svårcyklat att det känns bara jobbigt att cykla där. Jag gillar variation, framförallt med långa flowiga partier där man kan njuta lite och härma sina YouTube hjältar (åtminstone tro att man gör det, ha!). Så jag gjorde en lista med några MTB platser jag vill besöka och första var Knektleden i Sala. Dags att sätta allt man hade lärt sig hittills på prov!

Start, flow på en gång sedan en härlig backe som belönade med mer flow! Några rötter, sten och stök senare når man spännande högar med en hel del att se.

Jag skaffade lite information om området, läste i en tidning att det var nybörjarvänligt, laddade ned GPX filen från Trailforks tills jag upptäckte att det var ett rött spår! Jag har försökt att undvika sådana spår, men allt har en gräns! Ja, jag är rädd för rött, tänker på min diabetes, att jag väger 144kg, ja det återkommande dilemmat. Så, hello ångest my old friend, I've come to talk with you again... Men, denna gång stoppar du inte mig! Jag ska dit! Jag ska cykla där som jag hade planerat! Så på med lite metal i playlistan, cykel på taket, och då började den korta bilresan till Sala.

Start, flow på en gång sedan en härlig backe som belönade med mer flow! Några rötter, sten och stök senare når man spännande högar med en hel del att se. Jag har ingen hisspinne på hojen, bara en vanlig sadelstolpe, det vore kul med en sådan så man kan utöka flowen och bara köra på. Det måste vara super skoj att köra Knektleden med en riktig trail cykel, hardtail eller fulldämpad! Så, bromsa, släppa, sladda, lift bakhjulet, bunnyhoppa, byt tyngdpunkten, bestäm över cykeln, luta dig bakåt, klättra -usch, nästan... Gå en bit, hitta flowen igen! Svett, mjölksyra och en hel del myggjävlar. En perfekt sommardag trots att solen gömde sig lite (kallas annars för typisk...).

Ett vackert MTB smörgåsbord

Ja, jag vet, alla dessa matliknelser, men det är sant: Knektleden har något för alla, ett vackert smörgåsbord! Det är svårt att inte stanna stup i kvarten och fota, filma, beskåda den unika gruvmiljön och bara njuta av fågelsång och udda vyer. Hjärnan glömmer snabbt det vardagliga och på vissa ställen längs spåret tror man befinna sig i en sci-fi rulle. Jag kunde inte låta bli att kasta cykeln på ryggen och gå en bit för att kolla vad som fanns runt omkring, så nyfiken blev jag!

Jag förstår varför många väljer att ta flera varv genom området. Knektleden är ganska kort, 7 kilometer, men är man nybörjare som jag och vill känna sig som en tvättäkta moutainbiker rekommenderar jag ett besök! Ta gärna med något att käka i ryggsäcken eller i fickorna på cykeltröjan och pausa när du vill för en fika i skogen, andas djupt och ta in omgivningen.


Tack för att ni läser! Ebbe Silva XL Biking. _____________________ Powered by Medevi Sport.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla