XL Biking MTB - Dagbok av en nybörjare 7, bunnyhop.

Instagram trendar med "Easter Bunnyhops", kul tänkte jag! Men, går det att få mina 144 kg upp i luften? Det finns bara ett sätt att veta!


VÄSTERÅS, 2020-04-04 English click here

Vart kan jag försöka utan att det blir pinsamt?

Solen skiner men det är fortfarande lite kallt där ute. Jag sätter på mig ett par trekvartsbyxor, underställ, ärmvarmarna och min favorit T-shirt jag fick från vännerna från Bicycle Adventure Club i Storbritannien. Jag är diabetiker och det innebär att om jag skrapar eller skadar mig tar såren längre tid att läka, så i avsaknaden av gedigna MTB-skydd som passar (har inlett samtal med O'Neal MTB om detta) åker jag med vanliga smalbensskydd avsedda för fotboll. Nu gäller det att hitta ett bra övningsställe där det inte blir alltför pinsamt att synas. Det blir alltid skratt och kommentarer när jag cyklar och dessa sätter sina spår, men idag ska jag testa något nytt och vill behålla det mentala starkt! Tyvärr är verkligheten fortfarande så för större personer i ett land där de extra kilona än förknippas med lathet, sjukdom och dålig allmän bildning. Ren nonsens tycker jag! Nåväl, jag hittade ett fint skogsparti och fick öva ostört någon timme.

Tillåt mig vara spontan: fan, vad roligt!!!

What? Gapar ni inte glatt dessa fantastiska interjektioner när ni har det kul? Fan, vad roligt det var! Förnuftet har lärt sig att bemästra språket, dock är det inte tänkt att språket ska bemästra våra känslor, åtminstone inte alltid - då dör spontaniteten! Kolla vad mycket det krävdes för att rättfärdiga ordet "fan" i ovanstående text! Fy! (Skratt).

Grubbleriet åsido, jag tillåter aldrig mig styras av vad andra tycker om min storlek och mitt sätt att cykla. Bunnyhops är bland det roligaste jag försökte på MTB! Visst känner jag att en XC MTB med sin framåtlutande styrstam, landsvägsaktig gaffelvinkel, och rak styre utan "rise" kanske inte är det bästa för tricks, men man cyklar på vad man haver och, ja resultat blev det! Prestationsångest gjorde sig icke besvär, det var glädjen, leenden, nyfikenheten och endorfiner som förgyllde upplevelsen!

Tekniken är inte "helt där" än, lite mer höjd behövs, men lyckan alltså!

Kära dagboken...

MTB är livsfarligt roligt, jag trivs som fisken i vattnet. Än orkar inte ta mig upp alla backar och pallar ur när det går för fort utförs och det är rötter och stenar. Men, jag är så himla glad, varje liten tur känns som en mindre seger för en som för några år sedan klarade knappt att cykla till affären. Jag är tacksam för vår XL Biking community och all inspiration och motivation jag får dagligen därifrån. Hur kan man vara så elak att aktivt förhindra överviktiga personer att cykla? Hur kan cykelbranschen och cykelmedia klara att leva med rent samvete när de vet att de inte gör tillräckligt för att alla i alla storlekar och åldrar ska uppleva cykelglädjen? Jag kommer att göra allt jag kan för att flera hittar till cykling! Ja, det är pinsamt ibland, men det är värt det! Att se den vanliga människan le och vara glad över sig själv är "priceless" bästa känslan!

XL Biking finns till för ALLA cyklister!


Några bunnyhop videos som hjälperTack alla som läser!

XL Biking är en community framför allt, och vi vore inte det utan er! Att ni kommer hit, läser, delar inläggen, berättar för andra om vår Instagram och vårt arbete för att uppmuntra alla som cyklar och främja välmåendet för alla människor, betyder mycket för mig personligen och för cykelvärlden. Kan inte tacka er nog! Hoppas att det vi gör ger dig något också! Hör gärna av dig! Vi är vanliga människor som älskar cykelsporten och vill att alla som gör det ska respekteras och behandlas bra av cykelbranschen och cykelmedia. Det är kul att cykla! Lycka till med dina bunnyhops! Ebbe Silva XL Biking.

__________________________

Powered by Medevi Sports.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla